Poročilo o poskusni odpravi

Nejc Rac je sestavil himno MEPI-jevcev generacije 2017/18

Besedilo gre takole:

Auč! Moja kolena,
Občuek imam, da so kot ena polena!
Na zdravje! Našpricaj se proti klopom,
umiri se in prepusti se odklopom. 

Računaj! Azimut.
MEPI zna bit lep in krut.

Nejc Rac

Ko bo na voljo posnetek, pa bomo objavili tudi zvočni zapis.


Kljub temu, da je bil Nejc popoln GREENHORN je odlično prestal vse tegobe preživetja v naravi. Če ne veste kaj pomeni biti greenhorn začnite brat knjige Karla Maya. Legendarni film Winetu o ameriških indijancih so snemali tudi v Rakovem Škocjanju skozi katerega je pot vodila tudi nas.

Spletna stran o Winetuju

POSKUSNA ODPRAVA 1. DAN:

V soboto, 12.5.2018, smo se ob osmi uri zjutraj, z ostalimi MEPI- jevci zbrali pred šolo, tam smo preverili, če imamo vse potrebno za na pot. Okrog pol devetih smo se odpravili na železniško postajo, kjer smo počakali da je prišel vlak, nato smo se po železniški progi odpeljali proti Pivki. Tja smo prišli nekaj čez pol enajstih saj je imel vlak nekaj zamude. Odpočili smo se od naporne poti z vlakom, potem pa smo si ogledali zemljevid in se skupaj odločili za smer. Pot nas je vodila skozi Pivko, mimo Petelinjega, skozi Slovensko vas, kjer smo se ustavili ob muzeju. Tam smo pojedli nekaj malice potem pa nas je vodička muzeja povabila, da si ogledamo muzej, seveda povabila nismo zavrnili. Ker je bila tu zadnja pitna voda do vrha Javornika smo si natočili Vodo, nato pa smo pridno odkorakali čez Petelinjsko jezero, ki ga ni bilo. Povzpeli smo se na Okroglek iz njega pa na Veliki Javornik. Na poti smo si izbrali svoje najljubše drevo. Videli smo tudi odtise medvedjih šapi v blatu. Pot je bila strma a vseeno zabavna. Veliko smo peli in se pogovarjali, zato nam je čas hitro minil. Na Veliki Javornik smo prispeli okrog 19. ure. Medtem ko smo čakali da bo zavrela voda za makarone, smo že pridno postavljali šotore si zakurili ogenj in se preoblekli v suha oblačila. Ko je po dveh urah voda za makarone končno zavrela smo jih z užitkom pojedli, saj smo bili že pošteno lačni. Pripravili smo si tudi banane s čokolado, položili smo jih ob ogenj da se je čokolada stopila. Ko sta Nejc in Martin pomila lonec smo se odpravili spat. Trdno smo spali vso noč.

POSKUSNA ODPRAVA 2. DAN:

Nejc in Martin sta vstala že zgodaj, no tudi midve z Meto nisva mogli spati veliko dlje, saj se je Nejc že kmalu prišel dret pred najin šotor, da morava vstati. Obema je bilo rahlo neprijetno, saj je iz tople spalke težko vstati v mrzlo okolje. A vseeno sva ga ubogali. Hitro smo pospravili šotore in spakirali nahrbtnike. ob osmih smo že bili pripravljeni na odhod proti Planinskemu polju. Brez obotavljanja smo se pognali na pot. Spustili smo se iz Javornika proti smučišču Kalič. Tam smo se malo ustavili. Po kratkem počitku smo odšli proti Rakovemu Škocjanu. Pri cerkvici svetega Kancijana smo si skuhali gobovo juho, potem smo odšli do Uniške Koliševke in si jo pogledali. Nadaljevali smo pot in se ustavili pri Malnih. Tam smo poklicali svoje starše, da bi nas prišli iskat, saj nas je do cilja – pri gradu Hassberg ločil le še kilometer poti. Svojo odpravo smo zaključili pri gradu kjer so nas že nestrpno čakali starši. Veseli smo jim skočili v objem, saj jih že dolgo nismo videli. Mislim, da je za nami nepozaben vikend, in vsi že komaj čakamo na kvalifikacijsko odpravo.

Ema Jeraj

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kvalifikacijsko odpravo smo uspešno zaključili

Oton Župančič: Z vlakom (mi pač peš)

Odpravo smo uspešno zaključili